EL MUSEU DE MANRESA SERÀ UN DELS EPICENTRES DE LA 27a FIRA MEDITERRÀNIA

Quatre espectacles i una exposició temporal ompliran el museu de música, dansa i teatre

La 27a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 10 al 13 d’octubre, comptarà amb un total de 75 espectacles, un 79% dels quals (59) tindran caràcter d’estrena. Enguany, el certamen ha volgut posar el focus en el Magrib i en el concepte de dissidència.

La roda de premsa de presentació de la programació s’ha fet a les instal·lacions del Museu Barroc de Catalunya. Segons ha explicat el director artístic de la fira, Jordi Fosas, el museu serà “un dels epicentres” de l’edició d’enguany del certamen i és que el claustre de l’edifici acollirà dos espectacles de dansa de gran format i també hi haurà actuacions a altres espais del museu. 

Els actes de la Fira Mediterrània d’enguany al museu s’iniciaran amb la inauguració de l’exposició “El cos de les dones” el dia 5 d’octubre. Una mostra centrada en el debat sobre la salut sexual i reproductiva, no des de la mirada del segle XXI, sinó amb relació a la cultura material i immaterial a Catalunya. Aquesta exposició inèdita es podrà visitar del 10 al 12 d’octubre de 10 a 16 h.

Pel que fa a la dansa d’arrel, al claustre es podrà gaudir de dos espectacles. Biterna, a càrrec de It Dansa, Cor Jove Nacional de Catalunya, un espectacle que dona veu a les minories que han patit i pateixen discriminació posant el focus en la persecució de les bruixes. També de l’espectacle Dique, a càrrec de la companyia Nova Galega de Danza. Dansa contemporània i dansa tradicional gallega per retre homenatge a les 200 dones que van construir el Dic de la Campana de Ferrol fa 150 anys.

Seguint amb la dansa, a les sales del museu es desenvoluparà l’espectacle Jarana de Laia Santanach, que investiga els conceptes de tradició i ritual des de la dansa contemporània que se centra en les tradicions desaparegudes o en perill de fer-ho.

La música d’arrel farà incursió al museu amb l’espectacle aTorna de la mà de Gabri Reboredo, Adrià Grandia i Gutier Álvarez, en el que es qüestionen els mecanismes, rituals i codis heretats des de les tradicions catalana i gallega.

Finalment, a les sales del claustre també es podrà gaudir de l’espectacle de teatre El so dels Titelles (Obrador d’arrel) de Toni Masegosa i Andrea Cruz. Amb una instal·lació interactiva visual i sonora fruit de l’estudi i exploració del teatre de titelles de la Mediterrània i de la seva tradició.


Consulta la programació

Comparteix!

Plaça de Sant Ignasi 14-16, 08241 Manresa — Barcelona

+34 938 741 155

El Museu del Barroc de Catalunya està englobat dins l’espai del Museu de Manresa. Accedeix a la seva web des d’aquí:

Search

Per si t'ho has perdut

El Museu del Barroc de Catalunya està englobat dins l’espai del Museu de Manresa. Accedeix a la seva web des d’aquí:

Search

Per si t'ho has perdut

Plaça de Sant Ignasi 14-16
08241 Manresa — Barcelona

+34 938 741 155