EL MUSEU PARTICIPA EN LA COMMEMORACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

El pròxim 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’Ajuntament de Manresa i el Museu de Manresa organitzem l’acte “Refugiats ahir i avui” que inclou la inauguració de l’exposició “Els refugiats: l’altra cara de la Guerra Civil a Manresa” i la presentació del llibre “Hem hagut de marxar” de Laia de Ahumada.

Manresa commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades que se celebra el 20 de juny en un acte per recordar tant les que van viure aquesta experiència en el passat com les que la viuen en l’actualitat. A partir de les 18 hores, a les sales del claustre del museu s’iniciarà l’acte “Refugiats ahir i avui” en el qual es presentarà l’exposició “Els refugiats: l’altra cara de la Guerra Civil a Manresa” i el llibre “Hem hagut de marxar”, de Laia de Ahumada. L’acte es tancarà amb el testimoni de dues persones que explicaran les seves vivències com a refugiades.

L’exposició “Els refugiats: l’altra cara de la Guerra Civil a Manresa” posa de manifest la situació dels refugiats a casa nostra durant la guerra, que la mostra explica a través de peces com el cartell que l’artista manresà Anselm Corrons va crear el 1936 per demanar acollida per als fills dels milicians que lluitaven al front. També inclou vitrines amb documentació com ara targetes de racionament, fitxes d’acollida de refugiats i retalls de notícies procedents de l’Arxiu Comarcal del Bages. La mostra, però, també oferirà una visió actual de les persones refugiades i dels conflictes a partir de diferents peces artístiques que convidaran a la reflexió.

El projecte forma part de la proposta Memòria en Xarxa que promou la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, la coordina l’Oficina del Patrimoni Cultural i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa. La mostra es podrà visitar del 20 de juny al 29 de setembre, de dimarts a dissabte de 18 a 20 h, a les sales del claustre del Museu de Manresa.

Escoltar els testimonis

Durant l’acte “Refugiats ahir i avui” es presentarà el llibre “Hem hagut de Marxar” de Laia de Ahumada, que recull el testimoni de sis joves migrants que expliquen el recorregut viscut des que van marxar del seu país fins a l’actualitat. Tot seguit, es podrà escoltar la veu de testimonis de refugi internacional que explicaran la seva experiència. L’acte comptarà amb una fila zero de les organitzacions assistencials que ofereixen servei a les persones refugiades actualment a Manresa, com Creu Roja, APIP ACAM, Fundació Tomàs Canet i Fundació del Convent de Santa Clara. Finalment, l’acte comptarà amb una cloenda artística a càrrec de Txema Rico.

La commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades l’ha organitzat conjuntament l’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories de Cooperació i Ciutadania i de Cultura, i el Museu de Manresa.

Comparteix!

Plaça de Sant Ignasi 14-16, 08241 Manresa — Barcelona

+34 938 741 155

El Museu del Barroc de Catalunya està englobat dins l’espai del Museu de Manresa. Accedeix a la seva web des d’aquí:

Search

Per si t'ho has perdut

El Museu del Barroc de Catalunya està englobat dins l’espai del Museu de Manresa. Accedeix a la seva web des d’aquí:

Search

Per si t'ho has perdut

Plaça de Sant Ignasi 14-16
08241 Manresa — Barcelona

+34 938 741 155